Carbon Peeling Huidverbetering

Wat houd de behandeling in

Tijdens een carbon peeling behandeling wordt een dun laagje medische carbon aangebracht op de huid. Dit carbon heeft de eigenschap om diep in de poriën en in de bovenste huidlagen te dringen. Vervolgens wordt de carbonlaag met behulp van een YPRO laser belicht. De laserenergie verwarmt en verdampt het carbon, waardoor onzuiverheden, overtollig talg en dode huidcellen worden verwijderd. Tegelijkertijd stimuleert de laser de collageenproductie, wat resulteert in een verbeterde huidtextuur en een egalere teint.

 

Het proces

De laser gaat een reactie aan met de koolstof. Hij ‘schiet’ de koolstof van de huid af en neemt tegelijkertijd talg mee van de huid, waardoor uw huid een diepe reiniging ondergaat. Door de warmte in de huid ontstaat er ook een reactie in de fibroblasten die meer collageen en elastine stimuleren.

Fibroblasten zijn cellen in het bindweefsel, oftewel: het fasciaweefsel. Zonder fibroblasten is fasciaweefsel niet het verbindende, beschermende en verstevigende weefsel dat het hóórt te zijn. Fibroblasten zorgen namelijk voor de productie van collageen,

Fibroblasten zijn de werkpaarden voor het stevig houden van de huid. De grootste functie is het aanmaken van collageen in de huid. Ook spelen fibroblasten een grote rol bij wondgenezing, de aanmaak van elastine vezels en andere vezels voor de huid. Dit houdt je huid stevig en rekbaar.

Voordelen

  • Verbetert de huidtextuur en verkleint de poriën.
  • Verheldert de huid en vermindert hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken.
  • Vermindert acne en acne littekens.
  • Stimuleert de aanmaak van collageen, waardoor de huid steviger en jeugdiger wordt.
  • Geeft de huid een stralende, gezonde gloed.
  • De behandeling is doorgaans snel en comfortabel, met minimale tot geen downtime.

Nazorg

Na een carbon peeling behandeling is het belangrijk om de huid goed te hydrateren en te beschermen tegen de zon. Vermijd directe blootstelling aan de zon gedurende minstens een week na de behandeling en gebruik dagelijks een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF. Het is normaal om enige roodheid of lichte schilfering van de huid te ervaren gedurende enkele dagen na de behandeling. Het is belangrijk om de huid zachtjes te reinigen en te hydrateren om het herstelproces te ondersteunen.

Prijs

€85,00

Duur

45 min